20 вересня 2019 року кафедра підприємництва i торгівлі факультету економіки та управління ТНЕУ, студенти спеціальностей «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» i «Логістика» були співорганізаторами i безпосередніми учасниками ярмарку-фестивалю «Екотренди в освіті: сучасні парадигми мислення», що проводився на базі нашого університету за ініціативи Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти (ТОКІППО).

У ярмарку-фестивалі взяли участь близько ста учасників, зокрема керівники  підрозділів ТОКІППО, доценти кафедр інституту, методисти, педагоги шкіл нашого міста й області, викладачі ЗВО I-ІІ ступенів не лише Тернопільщини, а й інших областей, учні, студенти.

Цікавою була програма заходу, під час відкриття якого з вітальним  словом  до учасників звернувся директор ТОКІППО Олександр Петровський, відзначивши  важливість підтримки екотрендів не лише у виробничо-господарській діяльності, а й в системі освіти різних рівнів.

Декан ФЕУ Віктор Островерхов відзначив пріоритетність екотрендів  та здобутки у цій царині бізнесових структур нашої області i важливість їх  пропагування, в тому числі у навчальному процесі.

В.о. завідувача кафедри підприємництва i торгівлі ТНЕУ Ольга Собко наголосила на тому, що нині екотренди є одними з найбільш прогресивних напрямків ведення бізнесу, що обумовило їх врахування в процесі формування освітньо-професійних програм підготовки бакалаврів i магістрів за згаданими спеціальностями.

Жвавий інтерес у присутніх викликало звернення до учасників ярмарку-фестивалю Романа Репка, співзасновника сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Український кластер виробників равликів» та ТОВ «Еліт Снейл», який ознайомив  присутніх з практичною реалізацією екологічного бізнес-проекту у нашому краї.

Координатор заходу та його ідейний натхненник, методист ТОКІППО Лілія Криховець-Хом’як презентувала присутнім міні-проект «Система цінностей як інструмент керування змінами в освітньому процесі», запропонувавши учасникам роботу в окремих творчих майстернях відповідно до визначених локацій з підсумками у формі презентацій та обговорення міні-проектів.

Продовження роботи ярмарку-фестивалю передбачало презентацію методичних майстер-класів, роботу панелей за різною тематикою тощо.

Завершився креативний пізнавально-навчальний захід урочистою імпрезою  учнів Тернопільської гімназії ім.І.Франка під керівництвом Оксани Сампари, а також екологічного start-up «Сортуй сміття», презентованого студенткою спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Анастасією Паращук i студенткою спеціальності  «Економіка»  Іриною Обшарською (ТНЕУ).

Дякуємо усім організаторам, учасникам, гостям заходу за чудову нагоду познайомитись з новими цікавими людьми, обговорити сучасні прогресивні тренди не лише у практиці господарювання, але й освітньому процесі i просто приємно поспілкуватись!

Сподіваємось на подальшу співпрацю!  ТНЕУ гостинний для всіх!

 

 

Поділитися: